VOF De Droom
           Begeleiding in de zorg                                                                                                       


Dagbesteding

In de zomer van 2017 ging het met één van de kinderen niet goed op school en later zette dit zich door naar thuis. Om het kind rust te geven zodat hij zijn oude leven weer op kon pakken werd er in onderling overleg besloten een rustpauze in te lassen door het kind vaker op De Droom te laten zijn.

Dit heeft de basis gelegd voor het opzetten van een dagbestedingsmogelijkheid op onze locatie in Brummen.

Wij willen dit project verder uitbreiden en zijn nu zover gekomen dat we zowel individuele als (kleine) groep dagbesteding aanbieden op onze locatie.

Ook hier houden we ons aan het credo zorg op maat: Vaste begeleiders, kleinschaligheid, structuur en duidelijkheid. Dit omdat wij zien dat dit niet alleen tijdens het logeren werkt maar op alle leefgebieden van toepassing is.

Wij hebben de beschikking over een “kantine”, een kas, een werkplaats, een groot buitenterrein en diverse gereedschappen en machines.

De activiteiten die wij aanbieden zijn zeer divers, van knutselen aan tafel tot het snoeien van struiken en bomen. In principe is alles mogelijk en passen wij de activiteiten aan op de interesses van de mensen.

Er is voor iedereen een “eigen” dagprogramma met daarin dagelijks een diversiteit aan activiteiten. Er wordt niet alleen gewerkt op De Droom maar we hebben ook activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, boodschappen doen, afvalverwerking en uitjes om op deze manier de wereld daar waar nodig groter te maken.

Er is ook de mogelijkheid om schoolactiviteiten te doen, wij hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan om bij langdurig verzuim de terugkeer naar school mogelijk te maken. In 3 gevallen is dit gelukt op redelijk korte termijn.

Door met alle disciplines goede afspraken te maken en het verloop veilig en overzichtelijk te houden is gebleken dat er binnen enkele maanden een succeservaring is omdat de schoolgang hervat is! 

Kas
Kas
dagbesteding_1
dagbesteding_1
werkplaats
werkplaats
Opbellen
E-mail